Duurzaamheid

Alles over Voriino en duurzaamheid

DUURZAAM, COMFORTABEL & TRENDY

Onze shirts zijn gemaakt van een unieke mix aan hennep en organisch katoen. Dat betekent dat je met de aankoop van een Voriino shirt een duurzame keuze maakt.

Meer over onze shirts

Voriino blend bespaart water door minder wasbeurten.

Onze shirts gemaakt met een unieke blend zijn van nature antibacterieel. Wie onze T-shirts draagt, hoeft zich geen zorgen te maken dat er onaangename geurtjes in de stof komen. U kunt dus liters water besparen door het aantal wasbeurten per keer te verminderen.

De kracht van de unieke Voriino blend

De duurzame voordelen van de Voriino-mix van hennep en organisch katoen.

Hennep

● Het Voriino T-shirt produceert 0,68 kg CO2 minder dan een vergelijkbaar 100% hennepvezel T-shirt.

● Het Voriino T-shirt resulteert in 7% minder CO2e-impact in vergelijking met een 100% hennepvezel T-shirt.

● Deze CO2e-besparing is gelijk aan: Een autorit van meer dan 3 kilometer (ongeveer 2 mijl) (op basis van één mijl resulterend in 411 gram CO2e)

Organisch katoen

● Het Voriino T-shirt heeft meer dan 40.000 liter (40,49 m3) minder water nodig dan een vergelijkbaar 100% katoenen T-shirt.

● Het Voriino T-shirt zorgt voor een vermindering van 86% van de impact van waterschaarste in vergelijking met een 100% katoenen T-shirt.

● Deze waterbesparing komt overeen met: 56 bubbelbaden (op basis van een bubbelbad van 0,719 m3) of twee maanden waterverbruik in een gemiddeld huishouden (op basis van 0,78 m3 per dag gedurende 52 dagen)

Verantwoordelijkheid voor duurzame productie

Voriino hecht veel belang aan duurzaamheid en eerlijke productie. Daarom hebben we de impact van de producten laten berekenen via de Higg Product Module die is ontwikkeld door de Sustainable Apparel Coalition (SAC). Meer informatie vindt u in ons PDF-document.

De impact van onze producten is berekend met behulp van de Higg Product Module 1.0 (Higg PM 1.0 op Higg.org), ontwikkeld door de Sustainable Apparel Coalition (SAC). We hebben onze impact op de volgende gebieden gevolgd: materialen, productie, transport, productgebruik en levensduur. De resultaten worden berekend door ons bedrijf en zijn niet geverifieerd. Lees hier meer over de methodiek en hoe we onze berekeningen hebben ontwikkeld.

Bekijk Higgs Sustainability Qualifier Statement (pdf)
Sunday,Monday,Tuesday,Wednesday,Thursday,Friday,Saturday
January,February,March,April,May,June,July,August,September,October,November,December
Not enough items available. Only [max] left.