Hennep stof en biologisch katoen

Hennep stof wordt al sinds het jaar 770 gebruikt als materiaal, bijvoorbeeld voor hennep kleding, maar ook voor papier en zelfs touw. Hennep stof is een soepel materiaal wat fijn voelt aan de huid. Naarmate je hennep langer draagt, wordt het steeds zachter. In onze kleding gebruiken wij cottonized hemp: namelijk een mix van hennep en biologisch katoen.

Hennep stof eigenschappen

Hennep stof kent verschillende unieke eigenschappen ten opzichte van andere materialen, namelijk:

  • Zeer sterk
  • Neemt niet snel vlekken op
  • Antibacterieel
  • Ademend
  • Comfortabel
  • Voelt fijn aan de huid

Waar komt onze hennep stof vandaan?

Onze hennep komt uit Nepal en Europa en ons biologische katoen is afkomstig uit India. Vervolgens worden beide gemengd tot garen en gesponnen tot stof in de fabriek van onze leverancier in India. Daarna wordt de stof verwerkt tot eindproduct in Bangladesh. Al onze leveranciers zetten zich in voor eerlijke arbeid, houden zich aan de hoogste milieunormen en staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel.

Hennep t-shirts voor dames en heren

Bij Voriino vind je duurzame hennep t-shirts voor dames en heren. De hennep t-shirts zijn hoogwaardige basics die langdurig draagbaar zijn. De t-shirts vind je in drie kleuren, namelijk in wit, zwart en blauw en zijn verkrijgbaar met een v-hals of ronde hals. Onze duurzame hennep t-shirts voor dames en heren zijn de perfecte basics voor jouw garderobe en zijn eindeloos te combineren. Van onze duurzame hennep t-shirts heb je enorm lang plezier.